In Romania, bradul de Craciun a fost impodobit pentru prima data in palatul regelui Carol I de Hohenzollern, in anul 1866, iar obiceiul a fost imitat, ulterior, de societatea bucuresteana.

Mai mult, cantecul german „O Tannenbaum”, cu versuri de Melchior Franck, puse pe o melodie populara din Silezia, Germania, a fost tradus in romana cu titlul „O brad frumos”, iar aceeasi versiune se regaseste si in limba engleza, cu titlul „O Christmas Tree”, conform Wikipedia.

Aflam, astfel, ca bradul de Craciun are o traditie de 149 de ani in Romania, timp in care milioane de pomi au fost taiati pentru un obicei cu origini germane.

Mentalitatea romanilor se schimba
Un brad are nevoie de 6-10 ani pentru a creste indeajuns de mare incat sa fie „bun de impodobit” pentru Craciun, conforn Wikipedia. Un deceniu de crestere pentru doar doua saptamani de decor! Aproape toti brazii sunt aruncati la gunoi dupa sarbatorile de iarna, iar in locul lor raman cateva amintiri placute in casele oamenilor si o suprafata de mii de hectare de padure defrisata, care creeaza peisaje din ce in ce mai dezolante.

Cu toate acestea, mentalitatea romanilor pare sa se schimbe si din ce in ce mai multe persoane aleg brazii in ghiveci.

Publicatia britanica The Guardian anunta inca din 2010 ca brazii in ghiveci sunt o poveste de succes a sarbatorilor de iarna, iar romanii par sa fi inteles si ei ceea ce occidentalii au imbratisat demult: brazii care vor fi replantati salveaza mediul inconjurator si ii transforma pe posesori in persoane responsabile, care stiu ca distractia trebuie sa fie motiv de bucurie, nu de distrugere.



Cum putem sa protejam mediul inconjurator

Brazii in ghiveci pot fi replantati, fie de catre tine, fie de catre o firma specializata, iar pe piata exista si magazine de flori si de brazi de Craciun care asigura replantarea bradului intr-un mediu propice, dupa ce sarbatorile de iarna s-au incheiat.

Spre exemplu, floria.ro, prin serviciul de replantare, asigura ridicarea bradului din locuinta clientului, pastrarea pomului pe timpul iernii in conditii optime si replantarea lui atunci cand mediul este favorabil. Astfel, in luna martie va demara o campanie de replantare a brazilor, iar la aceasta actiune eco pot participa si clientii firmei.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Mai mult decat atat, brazii in ghiveci sunt livrati gratuit la domiciliu, iar clientii beneficiaza si de reduceri de pret daca achizitioneaza bradul din timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.