Fostul director economic al CET Bacau Gabriela Mazilu a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, dupa ce, prin intermediul sotului sau, ar fi primit 650.000 de lei de la o societate comerciala pentru a facilita plata la timp de catre furnizor a unor facturi emise de firma respectiva.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata a fostului director economic al CET Bacau Gabriela Mazilu, pentru luare de mita, precum si a sotului acesteia, Ovidiu Mazilu, administrator al unei societati comerciale, pentru complicitate la luare de mita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, la inceputul anului 2010, Gabriela Mazilu, in calitate de director economic al SC CET SA Bacau, prin intermediul sotului sau, a pretins de la administratorul unei societati comerciale 5% din valoarea unui contract de furnizare si transport a carbunelui energetic, in valoare totala de 12.705.000 lei fara TVA, incheiat intre cele doua societati.

”In schimbul acestor bani, Gabriela Mazilu a promis ca va facilita plata la timp de catre SC CET SA a facturilor emise de firma respectiva si ca ii va facilita omului de afaceri incheierea unor noi contracte de transport si furnizare a carbunelui cu societatea la care era angajata. In luna august 2010, in temeiul aceleiasi intelegeri, Gabriela Mazilu a primit de la administratorul aceleiasi societati comerciale, prin intermediul firmei sotului sau, suma totala de 650.000 de lei”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii, luni, de DNA.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile ce apartin celor doi soti.

Dosarul de coruptie se va judeca la Tribunalul Bacau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.