Un girocopter s-a prabusit, sambata, in judetul Harghita, la iesirea din municipiul Odorheiu Secuiesc spre Lupeni, iar pilotul aparatului de zbor a murit, potrivit ISU Harghita.

Potrivit primelor informatii oferite de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, accidentul a avut loc, sambata dimineata, la iesirea din Odorheiu Secuiesc spre comuna Lupeni, unde un girocopter s-a prabusit.

Conform surselor citate, pilotul, in varsta de 39 de ani, a murit. Accidentul s-a produs la patru kilometri de Odorheiu Secuiesc, la o distanta de 100-150 de metri de DN 13A, autoritatile fiind anuntate prin 112 la ora 10.44. Potrivit unui comunicat de presa al MAI, aparatul de zbor de mici dimensiuni s-a prabusit intr-o zona impadurita si a luat foc la impactul cu solul, scrie MEDIAFAX.

Acolo au ajuns echipaje ale ISU Harghita, ale Jandarmeriei si ale SMURD. Conform comunicatului MAI, primii pompieri care au ajuns la locul accidentului au stins incendiul si au constatat ca la bordul aparatului de zbor, de tip girocopter, era o singura persoana, care in urma prabusirii a decedat. Aparatul de zbor era privat, iar pilotul in varsta de 39 de ani a fost identificat de catre autoritati.

La locul accidentului sunt asteptati si criminalistii pentru a stabili imprejurarile si cauzele producerii acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.