Social 29 Iulie 2015 17:51
Elevii romani au obtinut doua medalii de aur, una de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Chimie care a avut loc la Baku, in Azerbaijan, rezultat cu care echipa Romaniei s-a clasat pe locul intai in Europa si pe locul sase in lume, a anuntat, miercuri, Ministerul Educatiei.

Medaliile de aur au fost obtinute de Dumitru Calugaru, absolvent al Colegiului National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, laureat cu argint la ultimele doua editii, si Andrei Iliescu, absolvent al Liceului International de Informatica din Bucuresti. Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea in primele 10 locuri ale concursului.

Medalia de argint a fost obtinuta de Paul Haidu-Gerea, elev in clasa a X-a la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, iar medalia de bronz a intrat in posesia lui Vlad Mihai Mandric, absolvent al Colegiului National "Sfantul Sava" din Bucuresti, premiat si la editia de anul trecut, cu argint.

Trei dintre componentii echipei prezente la Baku, Dumitru Calugaru, Andrei Iliescu si Paul Haidu-Gerea, si-au adaugat in palmares distinctii de cel mai inalt nivel - medalii de aur si argint- si la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev" din primavara acestui an, scrie MEDIAFAX.

Cu cele patru medalii obtinute la a 47-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, desfasurata in perioada 20-29 iulie, la Baku, echipa Romaniei s-a clasat pe locul intai in Europa si pe locul sase in lume, intr-un clasament neoficial al tarilor participante, a precizat Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.