Social 28 Iulie 2015 15:08
Doi barbati pe numele carora instante din Italia si Germania au emis mandate europene de arestare pentru fapte penale comise pe teritoriul acestor state au fost prinsi, in localitatile lor de domiciliu, de catre politistii constanteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Politiei Judetene Constanta, Stefan Apastal, de 36 de ani, din satul Dorobantu, avea un mandat european de arestare emis, la data de 9 iunie, de Tribunalul din Ragusa - Italia, pentru comiterea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat si furt calificat, scrie MEDIAFAX.

Impreuna cu mai multe persoane, barbatul ar fi furat cateva sute de metri de cablu din care au extras aproximativ 200 de kilograme de cupru. El a fost prins, luni, de politistii Compartimentului Criminalitate Itineranta din cadrul Serviciului Investigatii Criminale in colaborare cu cei ai Postului de Politie Nicolae Balcescu la domiciliul sau din Dorobantu.

Tot luni, politistii l-au depistat si pe Gica Maxineanu, in varsta de 46 de ani, din comuna Cumpana, pe numele caruia Tribunalul din Tiergarten - Germania a emis, in 6 noiembrie 2014, un mandat european de arestare pentru furt calificat prin efractie. In luna februarie a anului trecut, Maxineanu ar fi sustras dintr-o locuinta bijuterii si aparatura electronica in valoare de 70.000 de euro.

Stefan Apastal si Gica Maxineanu au fost retinuti, pe baza de ordonanta, urmand sa fie prezentati instantei pentru confirmarea mandatelor de arestare emise pe numele lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.