Social 17 Iunie 2015 11:42
Muntele este o destinatie de vacanta minunata pentru familiile cu copii, daca alegerea cazarii este una inspirata. Iata cateva variante cu care sigur nu vei da gres!

Atunci cand erati numai voi, era simplu de planificat un concediu. Alte lucruri erau luate in calcul, ca de exemplu apropierea de cluburi moderne sau de alte distractii de oameni mari, traseele montane disponibile, zone cat mai salbatice sau neexplorate pana atunci.
De cand il ai pe cel mic insa, lucrurile nu mai sunt deloc simple. Curatenia, traseele usoare, o curte mare cu un mic loc de joaca, posibilitatea de a lua o masa buna si sanatoasa, eventual cu produse locale, au devenit mai importante. Asa ca am decis sa iti prezentam 5 destinatii potrivite unei familii cu copil mic, la munte.

Vila Bran, Bran

Vila Bran este una dintre destinatiile de vacanta cele mai prietenoase cu copiii. Amplasata in Bran, ofera multe destinatii pentru excursii mai lungi sau mai scurte, in functie de varsta copilului si dispozitia parintilor.
Restaurantul este plin de copii, asa ca agitatia si energia celui mic nu vor fi taxate cu priviri critice. Exista mult spatiu de plimbare in jurul restaurantului, masuta de schimbat scutecele la baie, activitati pentru copii, sub supravegherea personalului specializat si piscina, mini zoo, tiroliana, tras cu arcul, panou de catarare. Un mic paradis!

Pensiunea Teo – Lacul Rosu

Pensiunea este amplasata la mai putin de un kilometru de Lacul Rosu, oferind putina linistie fata de forfota continua din apropierea lacului. Mancarea este traditionala, preparata in bucataria proprie. Exista sauna si jacuzzi, masa de biliard si de tenis de masa, piscina exterioara cu apa incalzita si teren de tenis. Se organizeaza excursii cu trasura sau cu sania trasa de cai, copiii se pot bucura de cainele „pentru turisti” sau pot admira animalele domestice.

Pensiunea Viscri125 din Viscri

Pensiunea este detinuta de o familie care ea insasi are doi copii pe care a decis sa ii creasca departe de iuresul unui oras mare, asadar nevoile si preferintele copiilor sunt bine intelese si anticipate.
Meniul este minunat pentru copii, cu produse traditionale locale, multe facute in gospodaria proprie.
Se organizeaza ateliere pentru copii, care pot arunca astfel o privire curioasa in „ograda” mestesugurilor traditionale (gatit, sculptat, olarit), se pot face vizite fierarului din sat care va va intampina cu drag, se pot face limbari cu bicileta sau drumetii pe trasee usoare, potrivite chiar si celor mai mici.

Citeste mai multe despre familie si copii in Clubul Bebelusilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.