Social 10 Iunie 2015 16:15
Deputatii au abrogat, miercuri, cu 289 voturi "pentru" si doua abtineri, prevederile referitoare la impozitarea bacsisului, eliminandu-se prevederea ca sumele inregistrate din bacsis sa figureze in contabilitate si evidentierea lor sa se faca pe un bon separat.
Astfel, deputatii au eliminat din Ordonanta de urgenta 8/2015 definitia bacsisului, precum si interdictia operatorilor economici sa conditioneze sub orice forma livrarea de bunuri sau prestarea de servicii de acordarea bacsisului. A fost abrogata si prevederea ca suma de bani din bacsis sa se justifice prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale si se evidentiaza pe un bon fiscal distinct.

Deputatii au mentinut prevederile ca, in cazul defectarii aparatelor de marcat electronice fiscale, pana la repunerea in functiune a acestora, operatorii economici utilizatori sunt obligati sa inregistreze intr-un registru special, intocmit in acest sens, toate operatiunile efectuate si sa emita chitante, in conditiile legii, pentru respectivele operatiuni si facturi, la cererea clientului. Obligatia privind inregistrarea operatiunilor efectuate intr-un registru special nu se aplica operatorilor economici care desfasoara activitatea de transport in regim de taxi, scrie MEDIAFAX.

Deputatul PNL Andreea Paul a declarat, dupa vot, ca PNL solicita demisia ministrului de Finante Eugen Teodorovici pentru "eroarea impozitarii bacsisului". Ea a spus ca prin eliminarea prevederilor de impozitarii bacsisului se revine la situatia anterioara si exista riscul ca firmele mici sa fie inchise pentru sume "ridicole". Camera Deputatilor este for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.