Social 15 Mai 2015 18:18
Senatorul Mircea Geoana spune, referindu-se la condamnarea lui Liviu Dragnea, ca "singura solutie de a repara cat de cat reputatia grav afectata a PSD ar fi fost ca domnul Dragnea sa-si dea demisia din partid” Geoana afirmand ca Liviu Dragnea "va ramane la fel de influent in PSD".

Fostul presedinte al PSD a afirmat, vineri, la Ploiesti, ca in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care l-a condamnat pe Liviu Dragnea, acesta ar fi trebuit sa demisioneze din partid, nu doar din functiile detinute in PSD si in Guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ceea ce ar fi trebuit sa se intample astazi dupa decizia Inaltei Curti, chiar daca este inca una nedefinitiva, daca la PSD criteriile de integritate nu ar fi de fatada, cum sunt de fapt si in cazul Dragnea si in cazul Sova si in nenumarate alte cazuri (…) in opinia mea singura solutie de a repara cat de cat reputatia grav afectata a PSD ar fi fost ca domnul Dragnea sa-si dea demisia din partid, nu din functiile pe care le are in Guvern sau la partid. Aceasta diferenta intre criteriile de integritate anuntate la Congresul care o sa aiba loc undeva candva primavara spre toamna anului 2016. (…) Efectul politic si de imagine atunci cand omul doi in Guvern, omul doi in cel mai mare partid din Romania sufera o condamnare, indiferent pe ce motiv, singura solutie decenta, daca intr-adevar ai criterii de integritate, este sa pleci din partidul caruia i-ai facut rau. Altceva nu exista. Restul este surogat", a afirmat Mircea Geoana, intr-o conferinta de presa sustinuta, vineri dupa-amiaza, la Ploiesti.

Geoana mai spune ca Liviu Dragnea "va ramane la fel de influent" in PSD, dand exemplul altor politicieni care nu mai au functii sau chiar au plecat din acest partid, dar despre care fostul lider social-democrat sustine ca au in continuare influenta asupra PSD. "(Liviu Dragnea - n.r.) Va ramane la fel de influent in PSD, asa cum Sebastian Ghita a plecat din PSD si ramane la fel de influent in PSD si pe langa Ponta, asa cum Sova nu mai are functie de conducere pe hartie si este la fel de influent, pentru ca este o increngatura de interese politice, economice, financiare care-i tine pe acesti oameni impreuna", a mai spus Geoana. Senatorul exclus din PSD mai sustine, referindu-se la Liviu Dragnea, ca din punctul de vedere al reputatiei "oricum era intr-o faza de declin politic, asta era evident".

Geoana a precizat ca nu comenteaza si nu analizeaza deciziile instantelor de judecata, adaugand ca declaratia premierului Victor Ponta referitoare la condamnarea lui Dragnea este "politicianista” si "incearca sa atenueze dauna de imagine si de reputatie pe care partidul pe care-l conduce o sufera”.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.