Biroul Permanent al Senatului a stabilit, marti, cu 8 voturi ”pentru” si 2 voturi ”impotriva”, sa trimita spre redactare catre comisia juridica hotararea din sedinta in care s-a votat cererea privind arestarea preventiva a senatorului Dan Sova, comisia urmand a se reuni in sedinta la ora 17.00.
Presedintele comisiei juridice, Catalin Boboc (PNL) a declarat ca, in urma decizie Biroului Permanent, comisia juridica va trebui sa raspunda intr-un fel sau altul asupra solicitarii conducerii acestei Camere. ”Un lucru este foarte clar, comisia juridica poate face propuneri, proiecte de hotarari pe care sa le duca mai departe catre plen, dar asupra hotararilor Senatului se pronunta doar plenul, el este singurul competent a se pronunta asupra unui astfel de act”, a spus Boboc. El a anuntat ca va expune punctul sau de vedere, in sedinta comisiei juridice, care se va reuni la ora 17.00, si va depune plenului hotararea comisiei, relateaza MEDIAFAX.

”Acea hotarare nu a fost redactata. Ea poate fi redactata de Departamentul legislativ de pe langa Secretariatul general si apoi semnata de presedintele Senatului si publicata in Monitorul Oficial”, a mai spus Catalin Boboc, precizand ca aceasta a fost intotdeauna procedura, si ca nu pot 13 senatori dintr-o comisie sa se pronunte asupra unei hotarari luate de plenul Senatului. Boboc a mai spus ca va propune un proiect catre plenul Senatului, in care se va constata ca s-au indeplinit conditiile pentru incuviintarea arestarii preventive a senatorului Dan Sova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.