Social 7 Aprilie 2015 17:06
Presa internationala vorbeste despre doctorii romani care refuza sa faca avorturi de Paste sau de Craciun dintr-un motiv incredibil.

Presa vorbeste despre un grup de 30 de medici ginecologi din Timisoara care refuza sa faca chiuretaje in Saptamana Mare pentru "a nu-l supara pe Dumnezeu".

"Nu facem avoturi in timpul marilor sarbatori si cu atat mai putin in Saptamana Mare sau de Craciun ca sa nu il maniem pe Dumnezeu", spune Marius Craina, medic ginecolog, director al unui spital din Timisoara. El s-a plans apoi de numarul mare de avorturi, in jur de 250, care au loc zilnic in majoritatea oraselor din tara.

"Aici, avortul a devenit o metoda de contraceptie. Avem cea mai mare rata de avorturi din Europa", sustine medicul, conform abs-cbnnews.com.

Avortul a fost interzis in Romania, sub regimul dictatorului Nicolae Ceasusesc, inlaturat de la putere si ucis in 1989. In anul 1990, dupa ce a fost legalizat, au fost inregistrate nici mai mult nici mai putin de 992.000 de avorturi - de trei ori mai mult decat numarul nasterilor din acel an.
Desi avortul la cerere (pentru care nu trebuie dovedite motive medicale sau de alta natura) poate fi facut, conform legii, in Romania pana la 14 sapatamani din ce in ce mai multe unitati medicale refuza sa faca intreruperi de sarcina din motive religioase.

Obstetricieni trebuie sa aduca viata, nu sa o ia!

"Majoritatea obstreticienilor spun ca ei trebuie sa aduca viata, nu sa ia viata. Nu inseamna ca nu se fac acolo unde trebuie intreruperi de sarcina, din punct de vedere medical", mai spune directorul medical al Maternitatii "Cuza Voda", unde nu se mai fac avorturi la cerere din 2011.

"Dintotdeauna a fost asta, si cam atitudinea asta o adopta majoritatea spitalelor, sa ma ierte Dumnezeu, in perioada postului. Ca vin femei si in ziua de Paste si in ziua de Craciun ca vor avort, dar noi de Craciun nu facem decat daca, Doamne fereste, este cu probleme si trebuie rezolvat", sustine seful scectiei de Obstretica - Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean Pitesti, dr. Marcel Buzatu Mihaesc, potrivit gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.