Adoptia reprezinta un moment cheie in viata unei familii.

Se considera ca momentul adoptiei reprezinta o provocare mai mare decat nasterea unui copil.
Exista numeroase intrebari pe care parintii si le pun in legatura cu decizia lor de adopta si una dintre acestea este daca este corect sa aleaga copilul care va deveni al lor.

Atunci cand ramai insarcinata, esti pregatita pentru orice. Frumos sau urat (urat? cum sa fie urat??), mancacios sau mofturos, independent sau foarte atasat, bebelusul este al tau, este parte din fiinta ta si esti genetic programata sa il iubesti. Nu ai putea face altfel. Si il vei iubi indiferent de trasnaile pe care le va face, indiferent de problemele in care va intra.

Atunci cand decizi sa adopti, nu este nefiresc sa te intrebi: oare il voi putea iubi? Il voi putea iubi neconditionat? Ii voi putea fi alaturi indiferent de greutatile pe care le va provoca? Va exista vreun moment in care voi fi dezamagita? Imi va parea vreodata rau ca am adoptat?

Sunt intrebari firesti, spun psihologii. Nu ar trebui sa te simti vinovata pentru ca ti le pui. Dar pe de alta parte este greu sa le accepti si sa le discuti cu partenerul de viata, cu atat mai putin cu altcineva.

Se spune ca toti copiii se nasc egali, ca toti au dreptul la egalitate de sanse. Este un vis frumos. Realitatea din pacate este cruda si crunta.
Este corect ca parintii adoptivi sa aleaga? Cu siguranta! Adoptia este un angajament pe viata, caruia trebuie sa ii faca fata cu brio toti cei implicati. Indraznim sa spunem ca alegerea, in aceasta situatie, este esentiala pentru un happy-end al povestii despre 3 vieti care, la un moment dat, si-au impletit drumurile!

Citeste mai multe despre adoptie in CLUBUL BEBELUSILOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.