Peste 560.000 de turisti, majoritatea straini, au vizitat Castelul Bran anul trecut, obiectivul turistic situandu-se pe locul al treilea in topul preferintelor turistilor, dupa Muzeul "Antipa" si Muzeul National al Satului.

In cursul anului trecut, castelul lui Dracula a fost vizitat de aproximativ 560.000 de turisti, cu 8% mai mult fata de 2013, iar 63% dintre acestia au fost cetateni straini, potrivit lui Alexandru Priscu, reprezentant al administratiei Castelului Bran.

"Exista un calendar al evenimentelor pe care le acoperim in fiecare an, carora si se adauga alte evenimente noi pe care le promovam prin intermediul ghizilor si al agentiilor de turism. Se observa o schimbare in bine, mai ales datorita faptului ca imaginea Romaniei s-a schimbat in optica strainilor. Am avut si o promovare mai buna prin participare la targuri de turism internationale si speram ca vom avea si o infrastructura mai buna pentru a atrage mai multi turisti. Chiar acum ne pregatim pentru a participa la targul de turism din Stuttgart, Germania, care se va desfasura in perioada 17-25 ianuarie", a spus Priscu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, ca numar de turisti, Castelul Bran se afla in topul preferintelor turistilor romani si mai ales straini, fiind devansat de Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti.

In schimb, ca venituri din incasari din vanzarea de bilete, Alexandru Priscu spune ca Branul se situeaza "indiscutabil pe locul intai" in topul national.

Pretul unui bilet de intrare la Castelul Bran este de 30 lei pentru adulti, 20 lei pentru persoanele peste 65 de ani, 15 lei pentru studenti si 7 lei pentru elevi. Pentru grupuri de elevi de peste 20 de persoane, biletul de intrare este de 5 lei de persoana. Intrarea este libera pentru persoanele cu dizabilitati si institutionalizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.