Pregatirile pentru Boboteaza au inceput la Patriarhie unde, marti, vor fi 23 de vase cu o capacitate de peste 12.000 de litri de apa de la izvorul din Gradina Maicii Domnului (parcul Resedintei patriarhale) care va fi sfintita.

Marti, de Boboteaza, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala patriarhala, Patriarhul Daniel va oficia Sfintirea cea Mare a apei, in jurul orei 11.30, a precizat pentru MEDIAFAX, parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Totodata, dupa obicei, in incinta Catedralei patriarhale va fi inaltata o cruce din gheata, impodobita cu cetina, flori si busuioc.

"Au fost pregatite 23 de vase cu o capacitate de peste 12.000 de litri. Apa va fi adusa de la izvorul din Gradina Maicii Domnului (parcul Resedintei patriarhale), iar dupa sfintire va fi impartita credinciosilor impreuna cu iconite", a mai spus parintele Stoica.

El a precizat ca Agheasma mare poate fi bauta numai opt zile, adica intre 6 si 14 ianuarie, dimineata pe nemancate, iar in restul anului va fi bauta numai la recomandarea duhovnicului. Tot cu Agheasma mare pot fi stropite casele si gospodariile.

Luni, in Ajunul Bobotezei, este zi de post negru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.