Natiunea romana a avut de facut o importanta alegere democratica la sfarsitul anului si sper ca domnia legii si respectul fata de rostul institutiilor statului sa fie neclintit, transmite Regele Mihai I in mesajul sau de Craciun, apreciind "atasamentul" romanilor fata de Coroana.

"Romani, este al saptezeci si cincilea an in care ma adresez voua de Craciun. Romania anului 2014 este atat de diferita de cea a lui 1940 cand, la varsta de 19 ani abia impliniti, am primit onoarea de a fi, din nou, Suveranul vostru. Si atat de diferita de cea a intunecatului an 1989, cand va incurajam de departe, din exil. Anul acesta, Europa a sarbatorit 25 de ani de la caderea dictaturii comuniste. Iar Bucurestiul a fost, pentru doua zile, capitala morala a continentului, prin prezenta atator lideri democratici care au scris istoria ultimului sfert de secol. Sa ne plecam adanc in memoria romanilor, atat de multi la numar, victime ale negrei perioade din 1945 pana in 1989!", se arata in mesajul de Craciun al Regelui Mihai I transmis miercuri, scrie MEDIAFAX.

"Natiunea noastra a avut de facut la sfarsitul anului o importanta alegere democratica. Neasteptat de multi oameni si-au exercitat dreptul de vot, ceea ce da speranta si bucurie. Tara insa trebuie sa ramana unita, fiindca interesele fundamentale ale Romaniei sunt deasupra conjuncturii, deasupra puterii vremelnice si a preferintelor politice. Sper ca, de aici incolo, domnia legii si respectul fata de rostul institutiilor Statului sa fie de neclintit", precizeaza Regele Mihai I.

Suveranul apreciaza "afectiunea si increderea" romanilor, subliniind ca impreuna cu Regina primeste "cu bucurie" atasamentul lor fata de Coroana.

Regele Mihai I precizeaza ca 2014 a adus satisfactii Casei Regale.

"Familia Regala a vizitat Israelul, pentru prima oara de la fondarea acestui stat. Acolo, la Ierusalim, salasluieste asezamantul ortodox ridicat sub domnia bunicilor mei, Regele Ferdinand I si Regina Maria. Fiica mea, Margareta, m-a reprezentat la Yad Vashem, unde Regina Elena, mama mea, are numele inscris in piatra, in calitate de Drept Intre Popoare. Membrii Familiei mele au vizitat Suedia, Marea Britanie, Italia, Marocul, Iordania, Italia, Germania, Qatar, Bulgaria, Grecia si Turcia. Peste tot, Casa Regala a dus un mesaj primit cu respect, spre binele relatiilor tarii noastre cu restul lumii. In tara, Principesa Mostenitoare, Principele Radu si, de doi ani incoace, Principele Nicolae, au fost saptamana de saptamana in orase si comune din toate colturile tarii, inspirand si dand curaj comunitatilor locale. Un mare numar de institutii si organizatii au primit nume sau patronaj regal, simtindu-se conectate la stabilitate, respectabilitate si continuitate. Curtea de Arges este prima urbe care a primit titlul de «Oras Regal»", se arata in mesaj.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Regele Mihai I mai precizeaza ca Familia Regala continua munca sociala inceputa de Regina Elisabeta a Romaniei acum un secol si jumatate, implicandu-se in proiecte educationale, culturale, de voluntariat si de raspundere sociala. Totodata, el afirma ca, "prin viata pe care i-a dat-o prezenta Familiei mele, Castelul Peles s-a transformat dintr-un muzeu national intr-un martor al continuitatii si suveranitatii noastre, ca stat european". Pe de alta parte, el aduce "lauda initiativei individuale", apreciind faptul ca sectorul privat din Romania "s-a straduit sa sporeasca prosperitatea societatii noastre, chiar in conditii descurajante, dand dovada de creativitate, insufletire si patriotism".

Regele exprima recunostinta militarilor romani "admirati in lumea transatlantica pentru cat de mult realizeaza cu resurse financiare atat de modeste".

Citeste si:
Concursul de Eleganta Sinaia 2019: marele premiu a fost castigat de...
Concursul de Eleganta Sinaia...

"Gandul meu se indreapta catre batranii singuri, catre copiii care cresc departe de ai lor, catre cei de toate varstele care nu au cum sa-si vada de sanatate asa cum trebuie. In zilele acestea, ne gandim la lectia de iubire, suferinta si modestie a Domnului Nostru Isus Hristos. Nasterea Domnului aduce cu sine un desavarsit exemplu de bunatate, de altruism, de grija fata de aproapele tau si un neclintit atasament fata de familie. Intregii noastre natiuni, traitoare in tara si in Republica Moldova, precum si tuturor romanilor din alte parti ale lumii, iubirea si nadejdea mea!", se mai arata in mesajul de Craciun al Regelui Mihai I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.