Peste 60 de persoane, revolutionari, raniti si urmasi ai eroilor martiri, au particicipat, duminica, la un mars prin centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a marca implinirea a 25 de ani de la Revolutie si a comemora victimele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participantii la mars s-au adunat, duminica dimineata, in zona fostului Hotel Astoria din Cluj-Napoca, unde au fost impuscate trei persoane in 21 decembrie 1989, avand steaguri tricolore. Aici a fost oficiata o scurta slujba religioasa si s-au depus coroane de flori din partea unor asociatii de revolutionari, institutii publice si partide.

Apoi, s-a pornit intr-un mars pe Bulevardul Regele Ferdinand pana in Piata Unirii, unde, in fata monumentului "Stalpi impuscati", dedicat victimelor Revolutiei din 1989, s-a oficiat o slujba de pomenire, s-au depus coroane de flori, s-a lansat o carte despre monument, s-a cantat imnul national si s-a colindat, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei Cluj, Aurel Coltor, organizatorul marsului, a declarat ca, dupa 25 de ani, mai sunt multe nerealizari, printre care faptul ca nu s-a adoptat punctul 8 al Declaratiei de la Timisoara, nu s-a lansat Legea Lustratiei, iar imaginea revolutionarilor nu este la nivelul la care ar fi meritat.

"Cinste eroilor Revolutiei si celor care au iesit in strada in 21 decembrie 1989. Acum 25 de ani, unii spun ca a fost lovitura de stat, iar eu spun ca a fost Revolutie. Ca a fost furata de FSN e altceva. Cei care au preluat puterea dupa 1989 nu au aplicat legi pentru societatea romaneasca, iar lumea e nemultumita si ne-au reprosat ca e vina noastra, a celor care am iesit la Revolutie. In plus, printre noi se afla si unii impostori care au certificate de revolutionar desi nu au participat la Revolutie"
, a spus Coltor.

La manifestare a fost prezent si primarul Emil Boc.

Participantii la mars si-au continuat actiunea pe traseul Bulevardul Eroilor, Piata Avram Iancu, Calea Turzii pana la Cimitirul Eroilor, unde, de asemenea, a avut loc o slujba religioasa si s-au depus coroane de flori la mormintele celor 26 de persoane decedate in 21 decembrie 1989 la Cluj-Napoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.