Toto si surorile lui, noul documentar produs de HBO Europe si Strada Film, in coproductie cu Alexander Nanau Production si regizat de Alexander Nanau, va avea premiera la HBO pe 18 decembrie, de la ora 20:00.

Totonel (10 ani) si surorile lui, Andreea (14 ani) si Ana (17 ani), asteapta ca mama lor sa se intoarca de la inchisoare. Pe masura ce cresc, fiecare dintre ei invata cum sa supravietuiasca pe cont propriu, sperand ca mama lor se va intoarce si familia se va reuni (si vor trai departe de saracie, violenta si droguri).

O poveste universala despre legaturi de familie si noi inceputuri, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto si surorile lui este un documentar observational de lung metraj filmat vreme de 14 luni in cartierul Ferentari din Bucuresti.
Premiera internationala de la Festivalul de Film de la San Sebastian a fost urmata de numeroase selectii si premii in festivalurile de film renumite din toata lumea. Filmul a castigat premiul The 10th Zurich Film Festival’s Golden Eye for Best International Documentary Film. Dupa premiul de la Zurich, Toto si surorile lui a primit premiul pentru cel mai bun documentar la cea de-a 30-a editie a Festivalului de la Varsovia.

Juriul Festivalului International de Film Documentar Jihlava i-a acordat premiul Silver Eye pentru cel mai bun documentar de lung metraj, iar in cadrul festivalului DOK Leipzig, Toto si surorile lui a castigat doua premii, The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Ver.di, precum si Honorary Mention de la juriul principal.

In urma cu doar cateva zile, la Festival dei Popoli, festivalul de film documentar de la Florenta, filmul a primit premiul publicului.
Toto si surorile lui va avea premiera la HBO Romania joi, 18 decembrie, de la ora 20:00. Filmul va fi disponibil si pe HBO GO.

Personaje

  • Toto avea 6 ani cand mama lui a fost arestata. De atunci a trait printre unchii lui dependenti de droguri si a supravietuit alunecand adesea in fantezie si in visare si mancand resturi sau ceea ce ii dadeau uneori vecinii. Nu a fost la scoala, dar de la varsta de 9 ani a mers la clubul de educatie alternativa de la scoala din cartier. Acest loc a devenit noua lui casa. In doar un an a invatat sa citeasca si sa scrie si si-a descoperit pasiunea: dansul. Munceste din greu si, pe masura ce timpul trece, invata sa traiasca pe cont propriu, cu ajutorul surorii lui mai mari, Andreea. Cea mai mare provocare a lui este sa reuseasca sa se afirme pe scena dansului profesionist ducandu-se la o competitie internationala de hip-hop. Dupa ce eliberarea mamei lor din inchisoare a fost amanata de cateva ori, Toto si surorile lui si-au dat seama ca trebuie sa invete sa se descurce singuri. Incet, incet, Toto si-a pierdut speranta ca mama lui va mai veni sa-l salveze.
  • Andreea (14 ani) este o luptatoare. La inceput incearca sa stea departe de casa si de drogurile din apartamentul lor si doarme mereu la prietenele ei. Fiind analfabeta si fara nicio preocupare, isi petrece cateodata timpul la clubul de educatie alternativa unde incearca sa invete sa citeasca si sa scrie. Isi documenteaza viata cu ajutorul unei camere video mici pe care a luat-o de la cursurile de film organizate la club. Se ingrijeste tot timpul de aspectul sau si isi iubeste prietenii. Cand eliberarea mamei ei este amanata, isi da seama ca trebuie sa faca ceva pentru a supravietui fara ea si se hotaraste sa se ocupe de situatie. Desi are doar 14 ani, reuseste sa aiba grija de fratele ei mai mic si incearca sa o salveze pe Ana, sora ei mai mare, de viata sa tumultuoasa.
  • Ana are 17 ani. De cand mama ei a fost incarcerata (cand ea avea 13 ani), a trait cu fratii ei si cu unchii dependenti de droguri de la care a invatat cum sa se drogheze. Sfidand constant autoritatea, Ana este o fata dificila, este temperamentala si isi iubeste mama. Face mereu ceea ce vrea, cateodata chiar cu pretul propriei libertati. Incearca pentru scurt timp sa aiba grija de casa si uneori face trafic cu mici cantitati de droguri. Nu inceteaza niciodata sa spere ca mama ei se va intoarce si le va salva familia.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.