Lotul olimpic al Romaniei, prezent la Turneul international de informatica de la Shumen, Bulgaria, a obtinut patru medalii - o medalie de aur, o medalie de argint si doua medalii de bronz.

Medalia de aur a fost cucerita de Adrian-Catalin Badea, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica "Matei Basarab" din Ramnicu Valcea, participant in sectiunea de juniori a competitiei. Medalia de argint i-a revenit lui Rares - Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita-Nasaud, iar medaliile de bronz au intrat in posesia elevilor Alexandru Velea (clasa a XI-a/Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca) si Andrei Heidelbacher (clasa a XII-a/Colegiul National "C.D. Loga" din Timisoara).

Competitia s-a desfasurat in localitatea bulgara Shumen, in perioada 21 - 23 noiembrie, fiind la cea de-a V-a editie in format international (initial concursul se adresa exclusiv liceelor bulgare de informatica).

La concurs au participat echipe nationale si echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Romania si Rusia. Din Romania, pe langa lotul olimpic, au luat startul si echipe reprezentand Liceul International de Informatica, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Colegiul National "Ion Luca Caragiale" si Liceul Teoretic "Spiru Haret", din Capitala, alaturi de Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova si Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.