Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs, sambata seara, la ora 21.14, in zona Vrancea, la adancimea de 39 de kilometri, seismul fiind resimtit si la Bucuresti.

Dupa primele masuratori, INFP indicase o magnitudine de 5,5, iar ulterior una de 5,6 grade.

Directorul general INFP, Constantin Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca dupa seismul produs, sambata seara, la ora 21,14, in Vrancea, nu sunt de asteptat alte cutremure mari in zona.

"Seismul de sambata seara a avut o replica, de 2,1 grade. In perioada urmatoare, nu sunt de asteptat cutremure comparabile cu cel din seara asta pentru ca acesta a fost unul de reasezare in zona Vrancea", a declarat Ionescu.

Potrivit directorului INFP, seismul a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adancimii.

"De regula, in aceasta zona seismica avem cutremure de adancimi de 90 pana la 140 de kilometri. Cel de sambata seara a fost la adancimea de 40 de kilometri si din acest motiv a fost resimtit relativ puternic", a explicat directorul INFP.

Cutremurul produs, sambata seara a fost resimtit si la Bucuresti.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Seismul a avut doua replici

Seismul de 5,7 grade pe scara Richter, produs sambata seara, in Vrancea, a avut doua replici, cu magnitudinea de 2,8 si 3,3 grade pe scara Richter, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Replica de 2,8 grade s-a produs la ora 22,24, iar cealalta la 22.30, potrivit aceleiasi surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.