Premiera de gala a lungmetrajului "Finn", de Frans Weisz, va deschide, vineri, cea de-a sasea editie a Festivalul International de Film pentru Copii si Familie - KINOdiseea, un eveniment care include 34 de ateliere de introducere in lumea cinematografiei.

Astfel, vineri, de la ora 19.00, la Cinema Studio, premiera de gala a filmului "Finn" deschide KINOdiseea, iar regizorul Frans Weisz si actorul principal Mels van der Hoeven vor impartasi experientele lor de la filmari, intr-o discutie libera cu publicul, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Copiii pot participa gratuit la 34 de ateliere de educatie cinematografica organizate de KINOdiseea, printre care unul de actorie, cu Maia Morgenstern, si unul de critica de film, cu Irina Margareta Nistor.

Sase zile incarcate ii asteapta pe micii iubitori de film si nu numai la cea de-a sasea editie KINOdiseea. In weekend, pot fi urmarite pe marile ecrane unele dintre cele mai de succes animatii ale anului: "Loulou, incredibilul secret", de Éric Omond (premiul César), "Taramul Regelui Inaripat", de Esben Toft Jacobsen, "Jack si mecanica inimii/ Jack et la mécanique du Coeur", de Mathias Malzieu, care va fi proiectat si la gala de premiere KINOdiseea, pe 19 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Studio.

Printre invitatii festivalului se mai numara regizorul Jiří Mádl, care va sta de vorba cu publicul pe 19 noiembrie, de la ora 10.00, la Cinema Studio, dupa proiectia "Sa vezi marea/ To See the Sea", dar si regizorul Veit Helmer, devenit cunoscut pentru scurt metrajele sale off beat, a regizat primul sau film la 14 ani, a lucrat alaturi de Wim Wenders, iar filmele sale au avut premiere la festivaluri importante precum Sundance, Karlovy Vary sau Festivalul de la Venetia. Helmer va participa la o serie de sesiuni cu intrebari si raspunsuri pe 17 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Studio, si pe 18 noiembrie, de la ora 10.00, la Cinemateca Eforie, dupa proiectiile filmului "Fiddlesticks". El va sustine si un atelier de regie pentru copii pe 18 noiembrie, intre orele 12.30 si 14.00, la Mansarda Carturesti Verona.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Printre workshop-urile KINOdiseea se regasesc atelierul de montaj de film cu Eugen Kelemen, recompensat cu premiul Gopo pentru lungmetrajul "Periferic", un atelier de stop-motion cu fratii Buzea (Ducu si Stefan), care au realizat primul lungmetraj de animatie 3D produs in Romania - "Mercy Street" (parintii celor doi sunt Zaharia si Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animatie "Balanel si Miaunel", "Peripetiile lui Ionut", "Temerarii de la scara 2", "Robotel si Creionel"), precum si un atelier de regie cu Alexandru Mavrodineanu.

Programul complet al celei de-a sasea editii poate fi consultat pe www.kinodiseea.ro. Biletele pentru proiectiile de la ora 19.00, de la Cinema Studio si Cinema Eforie, si pentru toate proiectiile de la CinemaPro pot fi achizitionate de pe www.eventbook.ro si de la casa de bilete CinemaPro. Intrarea la proiectiile din timpul zilei de la Cinema Studio si Cinemateca Eforie este gratuita, iar doar pentru acestea se pot face rezervari online pe www.kinodiseea.ro.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

Festivalul International de Film pentru Copii si Familie - KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Primariei Sectorului 5. Proiectul este finantat de Centrul National al Cinematografiei (CNC) si Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), in parteneriat cu Institutul Cultural Roman (ICR), Creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.