Mariana Campeanu a fost audiata la DNA, in calitate de martor, in dosarul privind pensionarea pe caz de boala a sotului ei.

Mariana Campeanu a fost chemata vineri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da declaratii in calitate de martor in acest dosar, insa aceasta a anuntat procurorii ca poate veni joi, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Centrul de Investigatii Media a scris, intr-un material publicat in 18 februarie, ca ministrul Mariana Campeanu i-ar fi dat sotului sau, Iulian Campeanu, in 2005, cand conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de insotitor, in urma incadrarii in gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate in baza unor "acte neclare si diagnostice discutabile".Legat de modul in care Iulian Campeanu a primit pensia si indemnizatia de insotitor, autorii materialului au scris ca acesta este "suspect" in primul rand pentru ca beneficiarul "nu locuia in Ilfov, ci in Bucuresti, oficiul din Ilfov nefiind cel teritorial in cazul sau".

Autorii materialul spuneau ca sotul ministrului Muncii pare in prezent, "dupa noua ani de cand a fost declarat invalid in cea mai grava stare, un om sanatos - merge la nunti, foloseste un telefon mobil, se plimba pe strada cu mainile in buzunar si isi ia nepotul de la gradinita", afirmatiile fiind sustinute cu un filmulet si fotografii date publicitatii odata cu articolul.

Declaratie falsa

"Din punct de vedere medical, legea in vigoare, la momentul la care Iulian Campeanu a fost declarat invalid de gradul I, prevedea ca persoanele care sunt in aceasta situatie sunt caracterizate prin «pierderea totala a capacitatii de munca, de autoservire, de auto-conductie si de orientare spatiala, invalidul necesitand ingrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane». Iulian Campeanu pare insa astazi, dupa noua ani de cand a fost declarat invalid in cea mai grava stare, un om sanatos: merge la nunti, foloseste un telefon mobil, se plimba pe strada cu mainile in buzunar si isi ia nepotul de la gradinita. In plus, este asociat in doua firme, dintre care una aflata in dizolvare. Numai din indemnizatia pentru insotitor - pe care o primeste odata cu pensia - din 2005 si pana in prezent, Iulian Campeanu a incasat, dupa calculele Centrului de Investigatii Media, suma de 54.184 de lei", se arata in materialul citat.
Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

Conform aceleiasi surse, Iulian Campeanu a facut cererea de acordare a pensiei de invaliditate inainte de a primi decizia medicala propriu-zisa din partea medicului specialist in expertiza medicala Barbu Cerbulescu, anticipand o decizie medicala favorabila de incadrare ca invalid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.