Judecatoria Sectorului 2 a decis ca dosarul privind moartea lui Ionut Anghel va fi judecat sedinta secreta.
Judecatoria Sectorului 2 a inceput marti judecarea dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, care a fost sfasiat de caini, in 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidential, din apropierea Parcului Tei din Capitala. In acest dosar sunt judecati, pentru ucidere din culpa, Administratia Domeniului Public Sector 2, SC Tei Rezidential si Constantin Ciorascu, administratorul firmei.

Motivele

Judecatoarea Alina Nadia Gulutanu a ridicat din oficiu exceptia privind dezbaterea in sedinta secreta a acestui caz, intrucat in cauza sunt implicati minori. Atat acuzarea cat si apararea au fost de acord cu exceptia ridicata de instanta, aceasta a fost admisa, astfel ca tot procesul va fi judecat in sedinta secreta, in raport de prevederile noilor coduri. Totodata, judecatoarea Gulutanu a atras atentia avocatilor ca nu trebuie sa furnizeze informatii de la termenele de judecata din acest caz. Instanta a constatat ca unul dintre inculpati, Constantin Ciorascu, proprietarul terenului pe care Ionut Anghel a fost sfasiat de caini, nu are avocat. Astfel, judecatoarea a stabilit continuarea dezbaterilor in acest caz in 7 octombrie.

La finalul sedintei de judecata, unul dintre avocati a sustinut ca procurorul prezent la termenul de marti ar fi de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, ceea ce nu este in acord cu dispozitiile legale, intrucat la proces trebuie sa asiste un procuror de la Parchetul instantei supreme, institutia care a facut dosarul.

Judecarea dosarului "Ionut" a inceput la un an si o saptamana de la moartea baietelului, care in 2 septembrie 2013, cand a fost sfasiat de caini pe un teren al firmei Tei Rezidential, din apropierea Parcului Tei din Capitala, avea patru ani si se juca impreuna cu fratele lui mai mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.