Social 31 August 2014 13:47
Edilul localitatii Navodari, Nicolae Matei, a fost arestat pentru 24 de ore, el fiind suspect de coruptie.

Matei a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie, iar sambata a fost prezentat Curtii de Apel Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.Instanta a decis ca primarul din Navodari sa fie cercetat in libertate sub control judiciar. Hotararea nu este definitiva, putand fi contestata de procurorii DNA, transmite MEDIAFAX. O decizie similara a fost luata de Curtea de Apel Constanta si in cazul lui Isidor Gurgu, anchetat de DNA in acelasi dosar.

Primarul Nicolae Matei a fost retinut, vineri, pe 24 de ore pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in forma continuata, o infractiune de abuz in serviciu sub forma tentativei si dare de mita.

De asemenea, in acelasi dosar a fost retinut pentru 24 de ore si Isidor Gurgu, persoana fara calitate speciala, acesta fiind acuzat de spalare de bani si complicitate la tentativa de abuz in serviciu.

Conform DNA, in calitate de primar al orasului Navodari si de presedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Navodari, Nicolae Matei a decis reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate in intravilanul localitatii, pe malul Marii Negre, cu incalcarea legilor care reglementeaza desfasurarea acestei proceduri, dar si a dispozitiilor definitive si irevocabile ale instantei de judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.