Social 26 Iulie 2014 15:26
Peste 50 de persoane urmarite pentru a fi arestate sau pentru a executa pedepsele cu inchisoarea primite in instanta si 115 date disparute, dintre care 72 de minori, au fost gasite in ultima saptamana, informeaza, sambata, Politia Romana.

Politistii de la investigatii criminale au prins, in perioada 18-24 iulie, 55 de persoane urmarite, dintre care un evadat, 41 care aveau condamnari definitive la pedepse cu inchisoarea, sapte cautate in baza unor mandate de arestare preventiva, alte cinci pe numele carora erau emise mandate europene de arestare si una pentru care fusese data o sentinta penala de internare, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

De asemenea, politistii au gasit 115 persoane semnalate ca fiind disparute, dintre care 72 cu varsta sub 18 ani. Minorii nu au fost victime ale vreunei infractiuni, acestia fiind incredintati familiilor sau internati in centre, scrie MEDIAFAX.

Printre persoanele prinse de politisti este si un tanar de 22 de ani, din comuna Rachitoasa, judetul Bacau, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru tentativa de omor, acesta fiind incarcerat in 21 iulie. Un alt tanar, in varsta de 25 de ani, din comuna Bolbosi, judetul Gorj, care are de executat o pedeapsa cu inchisoarea de sapte ani, pentru viol, a fost prins in 19 iulie, in localitata Pesteana-Jiu, judetul Gorj.

In 22 iulie, politistii din Maramures au prins, in localitatea Ardusat, un barbat de 26 de ani, din municipiul Pascani, judetul Iasi, pe numele caruia autoritatile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru talharie. Barbatul a fost dus atunci in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.