Social 21 Iulie 2014 17:16
Circulatia pe DN 67 C - Transalpina - ramane inchisa, in conditiile in care lucrarile de reabilitare a soselei nu sunt finalizate, iar pe o portiune sunt abandonate, dupa ce constructorul, Romstrade, a intrat in insolventa, iar CNADNR nu reuseste sa rezilieze contractul.

Potrivit CNADNR, DN 67C este inchis pe sectorul cuprins intre Ranca (Gorj) si Obarsia Lotrului, la limita judetelor Valcea si Alba, din cauza lucrarilor de modernizare.

CNADNR mai precizeaza, luni, ca pe acel segment de drum lucrarile sunt semnalizate in urmatoarele zone: km. 34+500 - Ranca (GJ); 59+800 - intersectie cu DN 7A km. 82+385 Obarsia Lotrului (Vl.) ; km. 61+160 - intersectie cu DN 7A km. 81+025 Obarsia Lotrului (Vl.) . Conform sursei citate, de la Obarsia Lotrului si pana la Sebes, unde de asemenea se lucreaza, se circula in regim de santier.

Lucrarile de reabilitare pe Transalpina au inceput in 2008, valoarea contractului fiind de peste 350 de milioane de euro. Lucrarile au fost oprite in anul 2013, dupa ce firma care le executa, Romstrade, a intrat in insolventa.

Directorul CNDANR, Narcis Neaga, afirma, la sfarsitul lunii iunie, ca CNDNR nu reuseste sa rezilieze contractul incheiat cu firma Romstrade, astfel ca Transalpina ramane inchisa, scrie MEDIAFAX.

Neaga mai spunea, in urma unei vizite facute in zona, ca turistii care se aventureaza dincolo de statiunea Ranca pentru a vedea peisajele montane fac acest lucru pe cont propriu, CNADNR neasumandu-si nicio responsabilitate.

"Acest drum nu apartine CNADNR, ci constructorului, dar Romstrade e in insolventa. Noi am facut demersuri pentru a rezilia contractul, in contract existand o prevedere conform careia rezilierea se poate face doar pe cale judiciara. Am facut o notificare catre casa de insolventa, care nu a fost de acord cu rezilierea contractului. In consecinta, noi nu am putut prelua nicio parte din drum pentru a incepe lucrarile de intretinere si sa continuam ceea ce nu s-a facut pana acum”, afirma Neaga.

Directorul general al CNADNR afirma ca, in prezent, compania pe care o conduce isi calculeaza pagubele si va apela la instanta pentru a obtine inclusiv rezilierea contractului incheiat cu Romstrade, firma respectiva incepand lucrarile de modernizare a soselei in 2007, muncitorii fiind retrasi insa de pe Transalpina in 2012, dupa arestarea patronului Nelu Iordache.

Citeste si:
Pasajul Oltenița, peste centura București, a fost deschis circulației
Pasajul Oltenița, peste...

Conform acestuia, lucrarile la Transalpina sunt finalizate in proportie de 75-80%, insa soseaua nu are elemente de siguranta, de genul parapetelor de protectie, al indicatoarelor rutiere sau chiar al marcajelor.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, afirma, in 11 iulie, ca Transalpina este deschisa, dar cu "statut de drum in lucru".

"Transalpina este in situatia de copil orfan. Adica ea nu a fost preluata de catre CNADNR de la constructor, constructorul e in faliment sau nu stiu exact cum e, a fost preluat de o firma de insolventa, o prima firma de insolventa care a renuntat, aia si-au dat demisia din insolventa si a luat-o a doua (…). Transalpina e un copil orfan, care nu are tata, nu are mama in acest moment si incercam sa vedem prin serviciile de protectie sociala, de asistenta, de casa copilului sa-i gasim o solutie in acest moment. Asta e adevarul adevarat", a mai spus Rus.

Citeste si:
Eficiența în industria construcțiilor cu ajutorul utilajelor...
Eficiența în industria...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.