Social 26 Iunie 2014 15:31
Fostul ofiter SRI Elena Albu, mama ei si subprefectul de Cluj sunt la DNA, unde semneaza acorduri de recunoastere a vinovatiei.

Surse judiciare au declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au fost adusi fostul ofiter SRI Elena Albu, mama acesteia, Silvia Balaj, si subprefectul judetului Cluj, Mihnea-Remus Iuoras.

Potrivit surselor citate, toti cei trei, inculpati in dosarul privind modul in care Albu a divulgat informatii operative presedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu, semneaza joi acorduri de recunoastere a vinovatiei, ceea ce inseamna ca admit integral acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie si nu contesta probele pe baza carora au fost formulate acuzatiile.

Aceleasi surse spun ca Uioreanu nu semneaza un astfel de acord, ceea ce inseamna ca nu recunoaste, la acest moment, acuzatiile aduse de DNA in acest caz.

In ordonantele de punere in miscare a actiunii penale procurorii militari, au retinut ca inculpata Anca-Elena Albu a folosit si a permis inculpatului Horea Uioreanu accesul la informatii ce nu erau destinate publicitatii. Aceste informatii, al caror obiect erau actiuni de supraveghere operativa ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obtinute cu prilejul indeplinirii atributiilor sale de serviciu.

Scopul urmarit de catre Albu prin divulgarea acestor informatii a fost obtinerea transferului in cadrul Serviciului de Informatii Externe, cu mijlocirea directa a presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, sustin anchetatorii.

Aceste actiuni au fost savarsite cu intentie, in mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale Silvia Balaj sau a subprefectului judetului Cluj, Mihnea-Remus Iuoras, la instigarea presedintelui Consiliului Judetean Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.