Social 25 Iunie 2014 12:41
Politistii din Galati fac perchezitii, miercuri, in judetele Galati si Botosani, la sediile unor firme de abatorizare si comercializare a carnii si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Politiei Judetene Galati fac cinci perchezitii in judetele Galati si Botosani, la sediile a doua societati comerciale si la locuintele a trei persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, infomeaza MEDIAFAX.

Perchezitiile vizeaza ridicarea de documente sanitar-veterinare privind relatiile comerciale, activitatile de abatorizare si comercializare a carnii de catre aceste firme, precum si documentele de plata, pentru probarea activitatii infractionale.

Conform sursei citate, cercetarile au relevat ca in perioada 2011-2013 reprezentantii societatilor comerciale vizate ar fi inregistrat in contabilitate operatiuni comerciale nereale, avand ca scop deducerea TVA si sustragerea de la plata impozitelor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 5.000.000 de lei.

In urma perchezitiilor, persoanele suspectate in acest dosar vor fi duse la sediul Politiei Judetene Galati pentru audieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.