CGMB are, de marti, o noua majoritate, care este formata din PSD, PC si PPDD si care a aprobat, intr-o sedinta de indata, modificari in componenta consiliilor de administratie ale RATB si RADET, din care fac parte trei, respectiv doi membri noi.

Astfel, in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), noii reprezentanti ai Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sunt Claudiu Stefan Leonida Adam, Marin Popescu si Anca Alexandrescu, acestia inlocuindu-i pe Florentin Gabriel Tudorache, Daniela Florea si Razvan Emil Theodor Teodorescu. Alaturi de cei trei membri noi, in CA al RATB au fost mentinuti Dumitru Radu, Dorel Macovei si Ovidiu Pirvut, informeaza MEDIAFAX.

Consiliul de Administratie al Regiei de Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) are, de marti, doi membri noi - Silviu Costache si Stelian Gherghiceanu -, care se alatura lui Costin Berevoianu, Valentin Timnea, Robert Seremeta si Gheorghe Amzar, toti patru mentinuti ca membri. Din CA al RADET nu mai face parte Marian Agiu.

Cele doua consilii de administratie au mandat interimar pana cand vor fi organizate procedurile de evaluare prealabila a noilor membri.

Modificarile au fost facute intr-o sedinta de indata in care consilierii PNL si PDL, desi au fost prezenti, nu si-au exercitat dreptul de vot. Astfel, modificarile au fost aprobate de 27 de consilieri de la PSD, PC si PPDD. Reprezentantii acestor trei partide formeaza, de marti, noua majoritate din CGMB, in care PPDD a luat locul PNL.

Negocerile privind noua majoritate au inceput inca dinaintea sedintei ordinare a CGMB, care s-a incheiat foarte rapid, in conditiile lipsei de cvorum. Sedinta ordinara a fost urmata de doua de indata, in care au fost supuse la vot mai multe proiecte, inclusiv cel privind modificarea consiliilor de administratie ale RATB si RADET.

Liderul reprezentantilor PSD in CGMB, Bogdan Georgescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca schimbarile din consiliile de administratie ale celor doua regii nu au nicio legatura cu faptul ca a fost formata o noua majoritate in consiliu, urmare a unei solicitari "fara motiv" prin care PDL si PNL doreau sa inlocuiasca viceprimarii Capitalei.

Citeste si:
Modificări importante la Legea privind regimul deșeurilor. Daniela...
Modificări importante la...

"Azi (marti - n.r.) a fost o sedinta in care grupurile de consilieri PDL si PNL, fara motiv, au dorit sa schimbe viceprimarii Capitalei. Majoritatea nou formata din PSD, PC si PPDD a mentinut in functie viceprimarii, pentru ca nu era normal sa schimbi niste viceprimari fara sa ai o motivatie reala in spate. Au fost facute cateva modificari la consiliile de administratie ale RATB si RADET, pentru ca, asa cum se vede, managementul acolo este defectuos. Sunt foarte multe probleme. Avem oameni care vor sa iasa in strada, avem autobuze care nu pot fi puse in functiune din cauza lipsei de piese, avem oameni incompetenti acolo. Schimbarile nu au nicio legatura cu noua majoritate. A trebuit sa luam o decizie, pentru ca aceste regii sa inceapa sa functioneze", a spus Georgescu.

Liderul PNL din CGMB, Cornel Pieptea, sustine ca s-a dorit schimbarea viceprimarului liberal dupa ce s-a constatat ca "activitatea Executivului din Primaria Capitalei nu este una satisfacatoare".

Citeste si:
PMB are datorii de 837 milioane de lei către ELCEN şi RADET
Descoperirile lui Cîțu după...

"In urma analizei pe care am efectuat-o in cadrul organizatiei PNL Bucuresti, am constatat ca activitatea Executivului din Primaria Capitalei nu este una satisfacatoare. In aceste conditii, conducerea partidului la nivelul Capitalei a hotarat schimbarea viceprimarului de la PNL (Marcel Nicolaescu - n.r) cu alta persoana, tot din PNL. Astfel, am demarat discutiile cu colegii din PSD cu care formam majoritatea, insa ei nu au fost de acord, iar viceprimarul nostru a trecut la PSD. (...) Nu este important daca vom face opozitie impreuna cu PDL. Cert este ca, in momentul de fata, nu mai facem parte din majoritate, dar vom sustine, in continuare, proiectele pentru cetateni", a spus Pieptea, tot pentru MEDIAFAX..

Cornel Pieptea a adaugat, referitor la sedintele de indata de marti, ca nu au fost intrunite conditiile prevazute de lege pentru convocarea acestora, iar o parte dintre proiectele introduse la vot nu au avut documentatia necesara.

Citeste si:
Ședință CGMB: 380 de milioane de lei pentru subvenționarea...
Ședință CGMB: 380 de milioane...

La randul sau, liderul consilierilor generali PDL, Silviu Vaduva, este de parere ca noua majoritatea din CGMB isi propune "eliminarea celorlalte partide care erau reprezentate in CA ale RADET si RATB".

"Majoritatea nou creata si-a propus eliminarea celorlalte partide politice care erau reprezentate in CA ale RADET si RATB. De asemenea, se doreste o majoritate confortabila in comisiile de specialitate ale CGMB", a spus Vaduva.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat numai la sedinta ordinara a CGMB, cele de indata fiind prezidate de viceprimarul Marcel Nicolaescu.

Pe holurile de langa sala de sedinte si in birourile consilierilor PSD a fost vazut, de pe alta parte, edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, care a discutat cu colegii sai de partid. El nu a dorit sa faca declaratii privind prezenta sa in sediul municipalitatii.

Citeste si:
Cum vor circula autobuzele si tramvaiele in noaptea de Inviere
Cum vor circula autobuzele si...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.