Aproape doi romani din cinci beau bere atunci cand se afla in concediu, berea ocupand primul loc in topul bauturilor consumate intr-o astfel de perioada.

"Vacantele, inclusiv cea de 1 Mai, de care urmeaza sa ne bucuram cu totii in scurt timp, sunt dedicate relaxarii alaturi de cei dragi. Acest studiu demonstreaza ca romanii prefera berea si in aceste momente", a declarat Constantin Bratu, directorul general al asociatiei Berarii Romaniei

Peste 97% din berea consumata de romani este produsa in Romania.

"Sectorul berii contribuie cu aproape 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piata bauturilor alcoolice, iar jumatate din pretul unei beri il reprezinta taxele virate la bugetul Romaniei", se mai arata in comunicat.

Consumul de bere a scazut anul trecut cu 10%, atingand un volum de 16,3 milioane de hectolitri. Un roman a consumat, in medie, anul trecut, 81 de litri de bere, fata de 90 de litri in 2012.

Romanii a ocupat anul trecut locul sase in Europa la consumul de bere, plasandu-se peste media europeana, de 70 de litri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.