Social 9 Aprilie 2014 18:46
Cardul national de sanatate va fi distribuit asiguratilor, gratuit, prin posta, iar in cazul in care titularul nu va fi gasit la domiciliu de doua ori.

Prin acest proiect act normativ, autoritatile reglementeaza cadrul legal privind modalitatea de distributie catre asigurati a cardului national de asigurari sociale de sanatate.

Potrivit MS, introducerea cardului national va imbunatatii mecanismul de control al costurilor din sistemul de asigurari sociale de sanatate. Astfel, cardul national de sanatate reprezinta un mecanism suplimentar de control pentru evidentele, raportarile si decontarile serviciilor medicale, asigurand accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare in caz de urgente medicale, precum si valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul si schimbul de date in conditii de deplina siguranta si protectie a datelor cu caracter personal, conform legislatiei in vigoare si recomandarilor Uniunii Europene, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Dupa personalizarea cardurilor nationale de catre Centrul National Unic, Compania Nationala "Imprimeria Nationala" SA va realiza sortarea cardurilor nationale pe case de asigurari de sanatate si medici de familie, pe baza datelor puse la dispozitie de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Imprimeria preda cardurile nationale Ministerului Sanatatii pe baza de proces-verbal, care le transfera Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu titlu gratuit.

CNAS pune la dispozitia Imprimeriei Nationale, pe baza de proces-verbal de custodie, pe responsabilitatea sa, cardurile nationale, in vederea distribuirii acestora, potrivit legii. Compania "Imprimeria Nationala" SA va asigura transportul cardurilor nationale, in conditii de siguranta, la sediul operatorului de servicii postale desemnat de CNAS, in conditiile legii, prevede acelasi proiect.

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

Pentru plata cardurilor, MS si CNAS incheie un contract cu Imprimeria Nationala, iar distribuirea lor se realizeaza prin servicii postale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.