Social 14 Martie 2014 13:17
Medicii din lumea intreaga vor realiza in acest an peste 100 de milioane de consultatii pe internet - o crestere cu 400% in raport cu anul 2012 -, au anuntat autorii unui studiu publicat joi in Panama.

"In 2014, prevedem ca vor avea loc 100 de milioane de consultatii medicale virtuale in lumea intreaga, fapt ce reprezinta o crestere cu 400% fata de anul 2012", a spus Francisco Martin, administratorul cabinetului de cercetari si studii de piata Deloitte, autorul studiului.

Dupa parerea lui Francisco Martin, aceasta crestere este o consecinta a "necesitatilor de reducere a costurilor sanitare din numeroase tari industrializate si a unui mai bun acces de care beneficiaza majoritatea populatiei la noile suporturi si tehnologii".

In 2014, vanzarile mondiale de telefoane inteligente, tablete, computere personale, televizoare si console video vor depasi 750 miliarde de dolari, reprezentand o crestere cu 50 miliarde de dolari fata de anul 2013 si o cifra de afaceri aproape dubla fata de 2007, potrivit aceluiasi studiu.

Vizitele medicale pe internet (eVisits) au ca specific obtinerea unor informatii despre pacient si boala lui prin intermediul unor formulare, chestionare si fotografii, cu scopul de a inlocui interactiunea directa cu medicul. Acest proces utilizeaza diverse programe, aplicatii si suporturi tehnologice, concepute pentru a obtine un diagnostic si o reteta medicala fara ca pacientul sa se deplaseze la cabinetul medicului.

Utilizarea generala a computerelor si a internetului, familiarizarea tot mai mare cu tehnologia a persoanelor in varsta - care merg cel mai mult la medic - si folosirea masiva a dispozitivelor mobile, in combinatie cu o retea de internet de mare viteza, la un tarif abordabil, ar trebui sa genereze un veritabil avant al consultatiilor medicale virtuale, prezic autorii studiului.

Potrivit lor, consultatiile pe internet vor fi deosebit de apreciate in Statele Unite si Canada, unde acestea ar putea ajunge la o cifra de afaceri de pana la 75 milioane de dolari in 2014.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Medicii de familie americani si canadieni primesc in fiecare an 600 milioane de pacienti in cabinetele lor si, in circa jumatate dintre cazuri, este vorba de situatii "care ar putea fi rezolvate prin intermediul unei consultatii virtuale", afirma autorii studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.