Cineastii amatori sau profesionisti sunt invitati sa participe la selectia "Around the Très Courts Romania", de la cea de-a 16-a editie a Festivalului International de Foarte Scurt Metraj, termenul limita de depunere a proiectelor fiind 28 februarie.

Potrivit sursei citate, din 1991, Festivalul International de Foarte Scurt Metraj "Très Courts" promoveaza filmul foarte scurt in toate colturile lumii. Ajuns in Romania in 2007, la initiativa Institutului Francez din Romania, acest festival este in prezent organizat, simultan la inceputul lunii mai, in aproximativ 100 de orase de pe glob, dintre care in jur de 20 de orase din Romania.

Sub denumirea "Around the Très Courts Romania" sunt grupate filme foarte scurte realizate in Romania. Potrivit organizatorilor, aceasta este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale sau pentru cei care au pur si simplu o idee geniala pe care doresc sa o arate lumii intregi sa isi demonstreze talentul.

Cei care doresc sa participe la competitie trebuie sa isi trimita filmele lor foarte scurte insotite de cate un formular de inscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro), pana pe 28 februarie 2014, pe adresele Institutelor Franceze din Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Bucuresti.

Singura conditie impusa este ca durata filmului sa nu depaseasca 3 minute. Toate genurile de filme sunt acceptate: fictiune, documentar, animatie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuita.

In luna martie, un juriu format din specialisti in domeniul audiovizual, membri ai retelei culturale francofone si parteneri va selectiona in jur de 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia "Around the Très Courts Romania 2014".

Aceste filme vor fi proiectate in perioada 2-11 aprilie 2015, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 20 de orase din tara participante la festival.

Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru Premiul juriului (decis de juriul festivalului), pentru Premiul publicului (decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiectie a festivalului din Romania) si pentru Premiul francofoniei (decis de un juriu special).

Citeste si:
Cum poți câștiga un bilet la ecomTEAM 2022 sau cum te poți înscrie...
Cum poți câștiga un bilet la...

Premiul juriului consta intr-un trofeu, un smartphone oferit de Orange si un sejur de trei nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), cu participare la proiectiile si evenimentele TIFF in calitate de "guest", oferit de Institutul francez.

Premiul publicului consta dintr-un trofeu, un smartphone oferit de Orange si un sejur de trei nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiectiile si evenimentele TIFF in calitate de "guest", oferit de Institutul francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.