Coordonatorul de transplant Victor Zota a declarat, marti, ca daca victimele accidentului aviatic nu ar fi fost gasite luni seara, pana dimineata am fi vorbit despre sapte morti, spunand ca acestia nu ar fi rezistat pentru ca, pe langa traumatisme, erau si in soc hipotermic.

Victor Zota a spus ca toate cele sapte victime erau in soc hipotermic, dar barbatii, fiind mai solizi si cu constitutie atletica, au rezistat, spre deosebire de fata, care, "fiind mai firava", nu a rezistat.

"Este greu de zis daca ar fi supravietuit, o sa vedem dupa necropsie. Pot sa va confirm ca, daca nu ar fi fost gasiti aseara, pana dimineata am fi vorbit despre sapte morti. Nu puteau sa treaca peste noapte", a spus Zota, intrebat daca crede ca ar fi fost salvate si cele doua persoane decedate in cazul in care s-ar fi intervenit mai repede, transmite MEDIAFAX.

El a mai spus ca a fost "o operatiune ingrozitoare" si ca s-a aflat in contact pe telefon cu medicul Radu Zamfir, caruia i-a dat indicatii spunandu-i sa aprinda un foc si sa faca zgomot cu fiare, pentru a fi localizati.

"A fost o operatiune ingrozitoare. (...) Cert este ca dupa ce s-a intunecat lucrurile au capatat o intosatura extrem de nefavorabila, in ultima convorbire doctorul Zamfir mi-a spus ca daca mai dureaza mult nu stie daca mai rezista", a mai spus Zota.

In ceea ce o priveste pe tanara care si-a pierdut viata, el a spus ca aceasta era o studenta in anul V care mai participase la prelevari de organe, facea voluntariat si "era dedicata meseriei cum rar gasesti".

"In mod normal nu aceasta este echipa (de transplant - n.r.), a fost o coincidenta cu cursul care se tine de prelevare de organe. In felul acesta au ajuns ceilalti trei medici sa faca parte din echipa de transplant", a adaugat medicul Victor Zota.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.