Aproape 1.000 de oameni s-au adunat luni, pentru sarbatoarea Bobotezei, la Patriarhie, unde Sfintirea Mare a Apelor a fost facuta de PF Daniel.

Credinciosii s-au adunat inca de la ora 8.00 pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhala, pentru a participa la slujba de Boboteaza oficiata in acest an de PF Daniel, impreuna cu Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal, si Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, inconjurati de preoti si diaconi, slujitori ai Catedralei Patriarhale, scrie MEDIAFAX.

Dupa Sfanta Liturghie, soborul slujitor a iesit din Catedrala Patriarhala, iar intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel, a oficiat Sfintirea cea Mare Apei (Agheasma Mare), in fata Resedintei Patriarhale, unde au fost aliniate 24 de vase cu o capacitate totala de 12.000 de litri.

Chiar in fata Resedintei Patriarhale a fost asezata o cruce inalta din cetina de brad, presarata cu garoafe rosii si orhidee albe. La baza crucii era o icoana care ilustra Botezul Mantuitorului in Iordan.

Dupa Sfintirea apelor, PF Daniel a rostit un scurt cuvant de invatatura, in care a explicat importanta evenimentului si a mentionat ca agheasma mare are puteri tamaduitoare pentru cei cu credinta.

"Cu Sfintirea Mare a Apelor, am incheiat o lucrare deosebit de sfintitoare pentru viata noastra. Aceasta slujba este punerea in evidenta a Tainei Sfantului Botez. Aceasta apa sfanta ne aminteste de Botezul Domnului in Iordan, dar si de botezul nostru", a spus Patriarhul BOR.

PF Daniel le-a spus credinciosilor ca si ei au fost sfintiti cu aceasta apa. "Sfintirea cu Aghesma Mare ne aduce libertatea dinainte de caderea in pacat. Prin Botez, recapatam libertatea dintai. Principalele binefaceri ale Aghesmei Mari pornesc de la aceea ca se daruieste spre curatire, spre sfintenie, spre sanatate si alungarea celui potrivnic, spre vindecarea unor boli grave", a mai spus Patriarhul, care le-a urat enoriasilor multa sanatate.

Citeste si:
Cadavru găsit lângă Patriarhie. A început ancheta
Cadavru găsit lângă...

Tot PF Daniel i-a indemnat pe oameni sa nu se inghesuie, pentru ca este apa suficienta in cele 24 de vase.

"Apropiati-va cu pace, liniste si rugaciune, sa simtiti bucuria binecuvantarii", a mai spus intaistatatorul BOR.

Dupa ce au fost binecuvantati, oamenii s-au indreptat spre vasele pline cu Apa Sfanta. Multi aveau bratele pline cu sticle, spre a lua apa sfintita si pentru rude, vecini, batrani, bolnavi sau colegi de serviciu. Pe langa apa binecuvantata, ei au primit in dar icnonite si anafura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.