In Romania, din aproximativ 200.000 de bebelusi, care se nasc in fiecare an, nici macar un sfert nu sunt alaptati de mame in primele sase luni de viata, scrie realitatea.net.

Doar o romanca din zece isi alapteaza bebelusul. Copiii alaptati la san au un sistem imunitar mai bine dezvoltat decat cei hraniti cu biberonul. In plus, mamele au risc mai mic de a face cancer ovarian sau mamar.

Studiile arata ca bebelusul care nu este alaptat de mama in primele luni de viata ajunge sa fie si de 25 de ori mai expus riscului de a muri de pneumonie, astm, diabet sau obezitate. si lista de pericole nu se opreste aici.

Statisticile arata ca 98% dintre mamele romance sunt perfect sanatoase si ar putea sa alapteze, daca ar dori. Cele mai multe, insa, nu o fac pentru ca nu stiu cat de important e pentru copil. in plus, multe se tem ca isi pierd aspectul fizic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.