Alpinista Crina "Coco" Popescu a intrat pentru a doua oara in Cartea Recordurilor, de aceasta data pentru "Cea mai de succes tanara alpinista din lume", datorita recordurilor mondiale de varsta in alpinism, a anuntat World Record Academy pe site-ul oficial.

Odata cu recordul mondial pentru "Cea mai de succes tanara alpinista din lume" acordat de World Record Academy, Crina Popescu va primi si medalia de aur acordata de World Record Academy. Din cele peste 1.200 de recorduri omologate anual, Academia acorda anual doar zece medalii de aur.

Potrivit site-ului oficial al worldrecordacademy.com, Popescu a intrat in Cartea Recordurilor pentru prima oara dupa ce a incheiat circuitul Seven Volcanoes, pe cand avea doar 16 ani, prin ascensiunea pe Mount Sidley - 4.285 de metri - cel mai inalt vulcan al Antarcticii. Totodata, ea este prima alpinista din lume care a urcat pe acest varf, scrie MEDIAFAX.

Popescu, in varsta de 19 ani, a fost supranumita de WRA "caprioara din Carpati".

Dupa ce a incheiat cu succes expeditia "Antarctica 2010-2011", Crina Popescu a devenit prima alpinista din lume care a urcat pe cele mai inalte sapte varfuri vulcanice de pe cele 7 continente: Elbrus - Europa, Kilimanjaro - Africa, Damavand - Asia, Giluwe - Oceania, Ojos del Salado - America de Sud, Pico de Orizaba - America de Nord, Sidley - Antarctica.

De asemenea, printre performantele Crinei Popescu se mai afla: prima alpinista din lume care a terminat circuitul Seven Volcanoes, prima alpinista din lume care a urcat Muntele Sidley - cel mai inalt vulcan din Antarctica, cea mai tanara alpinista din lume care a escaladat cel mai inalt varf al Oceaniei - Carstensz Pyramid (4.884 de metri) din Indonezia, cea mai tanara alpinista din lume care a escaladat Muntele Giluwe (Papua Noua Guinee), cea mai tanara persoana din lume care a escaladat varful Damavand (Iran), cea mai tanara persoana din lume care a escaladat Aconcagua (6.963 de metri) pe traseul "Traverseul Ghetarului Polonez", cea mai tanara persoana din lume care a urcat varful Ojos del Salado din Chile (6.863 de metri), cea mai tanara persoana din lume care a atins varful Kazbek din Georgia (5.047 de metri) si cea mai tanara persoana din lume care a urcat pe varful Ararat din Turcia (5.165 de metri).

Citeste si:
Performanța în tenis, celebrată în cadrul turneului internațional...
Performanța în tenis,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.