Comisia de Munca a Senatului ia in dezbatere, astazi, trei proiecte de lege initiate de alesii USL care vizeaza acordarea altor zile libere pentru angajati.

Astfel, o initiativa legislativa propusa de senatorul liberal Puiu Hasotti vizeaza declararea zilei de 10 Mai (Ziua Regalitatii) sarbatoare nationala, scrie realitatea.net.

Ideea ca ziua de 10 mai sa fie o a doua sarbatoare nationala, dupa ziua de 1 Decembrie, a fost agreata si de presedintele PNL, Crin Antonescu. Intrebat, cu ceva timp in urma, daca ar milita pentru ca data de 10 mai sa devina zi nationala, liderul PNL a raspuns: "Nu in locul celei de 1 Decembrie, dar, sub o forma sau alta, alaturi de cea de 1 Decembrie cred ca putem sa luam in serios o asemenea propunere."

O alta propunere legislativa sustine "instituirea celei de-a treia zi de Paste drept sarbatoare legala in care nu se lucreaza".

In plus, pe ordinea de zi se afla si Propunerea legislativa privind modificarea art.139 alin.1 din Legea nr.53/2003, codul muncii, prin care se doreste ca 21 mai, Ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, sa fie declarata, si ea, sarbatoare legala.

Ce sarbatori legale ne-au mai ramas in 2013?

Sfantul Andrei
- 30 noiembrie » sambata

Ziua Naționala a Romaniei
- 1 decembrie » duminica

Craciunul
- 25 decembrie » miercuri
- 26 decembrie » joi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.