Primaria Capitalei a decis ca locuitorii sa primeasca apa calda doar in timpul zilei.

Neobisnuita decizie vine deoarece ELCEN nu furnizeaza agentul termic la temperatura necesara pentru a asigura atat apa calda, cat si caldura din calorifere, de catre RADET, a declarat Marcel Nicolaescu, viceprimar al Capitalei din partea PNL, marti, la Romania tv. Astfel, bucurestenii vor avea ziua apa calda si noaptea caldura in calorifere, a spus viceprimarul, citat de b365.ro.

Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, a detaliat in direct la Digi24, care sunt cauzele acestei decizii si ce se asteapta prin implementarea ei, respectiv asigurarea macar a unui nivel minim de confort pentru bucuresteni.

Primaria si RADET nu primesc agent termic de la Electrocentrale Bucuresti, compania care apartine Ministerului Energiei, si nu primeste la nivelul comenziii pe care o da in fiecare zi, la temperatura 80 - 85 grade, ci la o temperatura foarte scazuta, in jur de 60 de grade, si e in imposibilitatea de a asigura acest agent termic, caldura, pentru bucuresteni. Problema nu este la RADET, e la Electrocentrale. Noi facem un efort suplimentar ca prin punctele termice sa reușim sa dam caldura din agentul termic pe care il avem la punctul termic, din apa calda pe care o avem ziua, sa o oprim sa dam in locul apei calde agent termic noaptea. Asta e efortul nostru”, a precizat Marcel Nicolaescu

Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari, a declarat ca este imposibil sa ai o viata civilizata in aceste conditii.

„Constatam ca nu ni se pot asigura apa calda si caldura la parametrii contractuali, constatam, inca o data, ca sistemul nu ne ofera nicio conditie de viața civilizata, ca autoritatile vorbesc in gol si nu fac nimic. Se trezesc iarna ca n-au facut nimic vara in raporturile cu celelalte institutii”, a mai spus R. Opaina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.