ANM emite o atentionare cod galben pentru toate judetele din Moldova, unde pana vineri dimineata se vor inregistra precipitatii care pot ajunge la 25 de litri pe metru patrat si izolat la 50-60 l/mp, cele mai mari cantitati fiind asteptate in nordul Moldovei si in zonele de deal si munte.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia nationala de Meteorologie (ANM), incepand de joi, ora 21.00 si pana vineri, ora 09.00, vor fi ploi pe arii extinse in estul, sudul si centrul tarii.

"Ploile vor avea si caracter torential, iar in Moldova cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si pe arii restranse 50...60 l/mp", se arata in avertizare, scrie MEDIAFAX.

Codul galben a fost emis pentru judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati si Vrancea.

Meteorologii au precizat ca fenomene de instabilitate atmosferica se vor semnala si in aceasta dupa-amiaza, cu caracter local in majoritatea regiunilor. Cantitati de apa de 30 - 35 de litri pe metru patrat vor fi si in zona Carpatilor Meridionali, in Oltenia, Muntenia si Transilvania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.