Ponta anunta o taxa pentru soferi, motivand ca Guvernul are nevoie de bani pentru modernizarea centurii Capitalei.

Soferii care vor circula pe autostrada intre Pitesti si Constanta vor fi obligati sa achite o taxa, iar din banii astfel colectati vor fi acoperite costurile de modernizare a centurii de sud a Capitalei, reiese din declaratiile premierului Victor Ponta, relateaza MEDIAFAX.

"Sa va dau si vestea proasta: centura sud se face, dar nu se face din banii nostri si va fi practic cu taxa, adica va fi de la Pitesti pana la Constanta. Eu va zic adevarul, ca dupa aia o sa spuneti cum e cu taxa. Nu va fi mare taxa, dar...Deci, Pitesti-Constanta, intri la Pitesti si te dai jos la Constanta de pe autostrada, dar va fi cu taxa", a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, aflat in inspectie pe centura de sud a Capitalei.

Guvernul a mai anuntat joi ca va decide prin hotarare, in perioada imediata, inceperea procedurilor de licitatie pentru construirea unei pasarele pe centura Capitalei in zona Prelungirea Ghencea-comuna Domnesti, pentru fluidizarea traficului, proiectul fiind realizat de mai multi ani, dar neaplicat din lipsa de fonduri.

O pasarela similara va fi construita si la intersectia soselei ocolitoare a Capitalei cu Soseaua Cernica, dupa ce lucrarea va fi avizata si prin hotarari ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Consiliului Judetean Ilfov.

Inceperea procedurilor de licitatie pentru construirea acestor pasarele a fost decisa in urma inspectiei efectuate, joi, de premierul Victor Ponta pe centura Capitalei, impreuna cu primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, si ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.