Sesiunea de toamna a examenului national de bacalaureat, la care s-au inscris peste 87.000 de absolventi de liceu, incepe luni cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Din totalul candidatilor inscrisi pentru sesiunea august-septembrie a bacalaureatului, 67% sunt din promotia 2012-2013, iar restul, din promotii anterioare, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

In 19-20 august este programata evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 19-21 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 20-21 august - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar in 22-23 august - evaluarea competentelor digitale.

Din 26 august vor incepe probele scrise, prima testare fiind la limba si literatura romana. In 27 august va fi sustinuta proba la limba si literatura materna, in 28 august este programata proba obligatorie a profilului, iar in 30 august va fi proba la alegere a profilului si specializarii.

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.