Peste 36.000 de candidati, care au obtinut cel putin nota 5 la inspectiile speciale sau probele practice, au fost inscrisi la proba scrisa de marti a concursului de titularizare in invatamant, pentru sesiunea de anul acesta fiind disponibile peste 6.000 de posturi sau catedre vacante.

Potrivit unui comunicat de luni al Ministerului Educatiei, proba scrisa din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate se va desfasura marti, incepand cu ora 10.00, in 97 de centre de concurs constituite la nivel national.

La acesta proba au fost inscrisi cei 36.587 de candidati care au obtinut cel putin nota 5 la inspectiile speciale sau probele practice desfasurate in perioada 27 mai - 28 iunie.

Initial, in perioada 8-17 mai, s-au inscris la concurs 38.554 de candidati, dintre care 4.964 de educatoare si profesori pentru invatamant prescolar, 4.747 de invatatori si profesori pentru invatamant primar, 3.962 de profesori de limba si literatura romana, 3.243 de profesori de educatie fizica si sport si 2.618 profesori de limba si literatura engleza.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata, dintre care 3.141 in mediul urban si 2.933 in mediul rural, a mai precizat ministerul, scrie MEDIAFAX.

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru invatamant prescolar -1.248, invatatori/profesori pentru invatamant primar -1.122, educatie fizica si sport - 344, matematica - 318 si limba engleza - 261. Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar presupune sustinerea unei probe practice sau inspectii speciale la clasa si a unei probe scrise din didactica specialitatii.

Pentru sustinerea probei scrise, candidatii vor fi prezenti in sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 si cel mai tarziu la ora 9.00, inainte de comunicarea subiectelor. Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depasit cu 1-2 ore doar in cazul candidatilor cu deficiente vizuale grave.

Citeste si:
Cum poți câștiga un bilet la ecomTEAM 2022 sau cum te poți înscrie...
Cum poți câștiga un bilet la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.