ANRE prevede o crestere a pretului final al gazelor la consumatorii non-casnici de 1-2% dupa urmatoarea etapa de liberalizare de la 1 octombrie, iar la consumatorii casnici estimarile sunt de 2%, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Niculae Havrilet, presedinte al ANRE.
"La consumatorii non-casnici s-a prevazut un orizont de timp de 2 ani 2013 - 2015 (pentru liberalizare a preturilor n.r.) (...) In acest an mai avem o crestere pregatita pentru 1 octombrie, de 3%, dar, daca evolutia va fi in acelasi sens, consideram ca nu va depasi mai mult de 1-2%. Iata ca in primul an, de la 18% prevazut in calendare, se va incheia cu 9-10%, maximum 11%. Noi am pus 11% ca o estimare.

La consumatorii casnici, pentru ca a fost o singura etapa, la 1 iulie, de 8%, deoarece prima etapa se reflecta in pretul final in intregime, 8% se reflecta si in pretul final. In urmatoarea etapa, de la 1 octombrie, va inregistra un 2%. Presupunem ca va fi un 9% (pentru intreg anul n.r.)", a spus Havrilet, citat de economica.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.