Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat joi ca e nevoie de multe miliarde de euro pentru ca Romania sa aiba o infrastructura acceptabila in domeniul sanatatii, ca tara noastra nu poate sa-si permita asa ceva, aratand ca va face eforturi ca banii din sanatate sa fie utilizati cat mai chibzuit

"E nevoie de multe miliarde de euro pentru a avea o infrastructura la nivel acceptabil, Romania nu poate sa-si permita asa ceva, voi suporta eu si Guvernul toate criticile mass-media (...) Astia sunt banii pe care ii are Romania, alti bani nu avem de unde sa aducem. Sigur, noi vom incerca si vom face toate eforturile ca banii din sanatate sa fie utilizati cat mai chibzuit, sa fie feriti de fraude, sa fie dusi acolo unde este nevoie", a afirmat Eugen Nicolaescu, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca in acest moment se centralizeaza necesarul transmis de toate spitalele din tara si se va face pentru anii 2014-2016 prioritizari, aratand ca prioritatea numarul unu este boala oncologica. Ministrul doreste sa creasca infrastructura in domeniul medicinei primare ambulatorii astfel incat pacientul sa intre intai in relatia cu medicul de familie si apoi la spital.

Nicolaescu a precizat directiile pe care le are in vedere, aratand ca pentru acest an prima a fost blocarea fondurilor alocate spitalelor.

"Cu toate neajunsurile, nemultumirile, tipetele din partea unora si altora, trebuie sa punem frana la consumurile din spitale, incercand sa crestem finantarea catre medicina primara", a adaugat Nicolaescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.