Ambasadorul Romaniei in Muntenegru, Mihail Florovici, a declarat, marti, ca trupurile tuturor celor 18 romani decedati urmare a accidentului vor fi aduse in cursul zilei in tara, doar sase dintre acestia fiind insa identificati, iar miercuri vor sosi in Romania si procurori muntenegreni.

Florovici, aflat la spitalul din Podgorita, a declarat ca trupurile celor 18 romani morti urmare a accidentului de duminica vor fi aduse marti in tara, unde va continua identificarea acestora, la INML.

"Maine (miercuri - n.r.) procurorii din Muntenegru vin in Romania. Asta e conditia sa-i luam azi", a mai spus ambasadorul, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca identificarea victimelor este imposibil sa fie finalizata in Muntenegru, procedurile urmand sa continue la Bucuresti, cu participarea procurorilor muntenegreni.

Pe de alta parte, ambasadorul a relatat ca doua dintre persoanele ranite i-au spus ca inainte de producerea accidentului i-au cerut soferului autocarului sa circule cu viteza mai mica.

Florovici a spus ca in acea zona sunt drumuri foarte periculoase de munte si ca el are emotii de cate ori parcurge acel traseu.

El a precizat ca duminica a fost anuntat despre accident de catre seful Politiei Rutiere din Muntenegru, care initial i-a spus ca ar fi vorba despre un autocar ucrainean in care s-ar afla si romani.

Florovici a spus ca imediat a mers la spital, unde inca nu sosisera ranitii si unde a aflat ca toate victimele sunt romani.

Mihail Florovici a mai spus ca la locul unde s-a produs accidentul a mers atasatul de interne de la Belgrad.

In opinia ambasadorului, nu a existat nicio problema de comunicare, el spunand ca nu putea transmite in tara informatii incerte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.