Social 19 Mai 2013 11:46
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a demarat un control-fulger la nivel national, pentru a monitoriza problemele din toate zonele Romaniei, scrie realitatea.net.

Declaratiile sale vin dupa ce sute de persoane cu handicap din Prahova au fost obligate sa stea la cozi pentru a le fi revazute dosarele. Multi dintre ei au venit si au stat pe holurile Directiei de Asistenta Sociala inca din timpul noptii. La Directia de Asistenta Sociala din judet nu exista nici macar o rampa pentru a-i ajuta pe oamenii cu dizabilitati sa intre in cladire, asa ca multi dintre ei au avut nevoie de ajutor pentru a urca scarile.

1.000 de persoane cu dizabilitati din Prahova trebuie sa mearga anual la o reevaluare, chiar daca sufera de dizabilitati permanente si nu au nici o sansa sa se insanatoseasca. De luni pana joi, timp de patru ore, la Comisia de handicap din cadrul Directiei de Asistenta Sociala, sunt programati cate 100 de oameni.

Reprezentantii institutiei spun ca situatia ar putea fi evitata daca oamenii ar veni la program.

"Numarul este foarte-foarte mare. Am avut persoane care au venit si de la 2 noaptea. Programul incepe de la 8 jumate. Rugamintea mea e ca oamenii sa vina la o ora rezonabila, astfel incat sa nu mai stea atat de multe ore la reevaluare", a spus Carmen Constantin, purtator de cuvant DGASPC Prahova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.