Ministerul Educatiei a publicat, joi, planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate de elevii din clasele I-IV.

Acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregatitoare si I-a si din 2014, pentru clasa a II-a, scrie rtv.net.

Modoficari:
- Materiile "Educatie Tehnologica" si "Educatie pentru societate" vor fi scoase din programa
- Elevii de la clasa pregatitoare si pana la clasa a III-a vor studia "Arte vizuale si abilitati practice" de doua ori pe saptamana,
- Va fi introdusa o ora pe saptamana de "Educatia civica", din clasa a III-a.
- Elevii de a III-a si a IV-a vor face doua ore de limba straina pe saptamana,
- In clasa I se vor face sapte ore de "Comunicare in limba romana", fata de sase ore, care erau prevazute initial.
- Toti elevii de la ciclul primar vor avea in programa scolara doua ore pe saptamana de educatie fizica, urmand ca de la clasa a III-a sa se introduca si o ora de "Joc si miscare".
- Elevii de la clasa pregatitoare pana la clasa a II-a vor ramane cu doua ore de "Muzica si miscare" pe saptamana, insa, de la clasa a III-a, disciplina va avea o ora, odata cu introducerea materiei "Joc si miscare".
- Religia se va studia o ora pe saptamana.
- Elevii de la clasa pregatitoare vor face doua ore de "Dezvoltare personala" pe saptamana in loc de una, cum era prevazut initial.

La clasele pregatitoare si clasa I, toate orele vor dura 30-35 de minute, iar restul timpului va fi alocat activitatilor recreative. La clasele a II-a, a III-a si a IV-a, orele vor avea o durata de 45 de minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.