Vanzarile de oua cresc cu 60 de milioane de bucati cu doua saptamani inaintea Pastelui, si desi se vand la poarta fermei cu 0,18 lei bucata, acestea ajung in magazine cu 0,4-0,5 lei, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania.

"In perioada de dinaintea Pastelui, vanzarile de oua crescu cu 60% fata de o luna obisnuita. Daca in mod normal se vand 100-110 milioane de oua pe luna, in cele doua saptamani inainte de Paste se vor mai vinde in plus peste 60 de milioane de oua", a spus Van.

El a afirmat ca, desi la poarta fermei ouale se vand cu 0,18 lei, ele ajung pe rafturile magazinelor cu 0,4-0,5 lei. Astfel, romanii vor plati de Paste pe cele 60 de milioane de oua peste 24 de milioane de euro, scrie MEDIAFAX.

"Desi pretul oualor la ferma a scazut la 0,18 lei fata de 0,33 lei in ianuarie, in magazine acestea au ramas la fel de scumpe", a adaugat Ilie Van.

Ouale s-au ieftinit la poarta fermei in ultimele luni datorita ofertei mari de pe piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.