Un barbat in varsta de 82 de ani a fost internat de urgenta la Terapie Intensiva, fiind suspectat ca ar purta bacteria ucigasa.

Barbatul a fost adus cu o ambulanta la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, in stare grava. Pensionarul nu figureaza in actele medicale cu alergii, iar analizele efectuate confirma acest lucru.

"S-a pus suspiciunea unui diagnostic de antrax, diagnostic care nu a fost confirmat in momentul de fata. Intrucat infectarea cu antrax este foarte grava necesita masuri de izolare", a spus medicul primar de la Spitalul Sf. Spiridon, Gabriel Perianu.

Cum starea de sanatate a pacientului s-a agravat, a fost trasferat la Spitalul de Boli Infectioase “Sfanta Parascheva” din Iasi. In prezent, batranul este tinut in viata doar de aparate, iar specialistii spun ca sansele de supravietuire sunt minime.

"Pacientul are o leziune cutanata la nivelul buzei inferioare care poate semana cu antraxul. Spun poate semana pentru ca nu are aspectul clinic caracteristic. Asteptam sigur rezultatele examenelor de laborator", a spus managerul Spitalului "Sf. Parascheva", Carmen Dorobat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.