Amprentele suspectilor sunt verificate manual duminica dupa ce sistemul AFIS a fost oprit pentru "upgradare"

Sistemul AFIS care contine baza de date cu amprentele suspectilor a fost oprit voluntar pentru "upgradare", in weekend, perioada in care amprentele sunt comparate manual, insa activitatea institutiei nu este blocata, a anuntat, duminica, Politia Romana.

"Activitatea Politiei Romane nu a fost blocata prin nefunctionarea bazei de date AFIS. Sistemul a fost oprit voluntar, in mod controlat, de catre specialisti, pentru upgradare. Oprirea a fost facuta pentru perioada weekend-ului, perioada in care fluxul de verificare este mai scazut si nu afecteaza capacitatea operationala a Politiei Romane, comparatiile impresiunilor papilare ridicate de la fata locului fiind comparate, manual, cu cele luate de la persoanele incluse in cercurile de suspecti, de catre politistii criminalisti", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane remis, duminica, agentiei MEDIAFAX.

De asemenea, schimbul de date dactiloscopice cu celelalte state se realizeaza prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din Politia Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.