Universitatile isi asuma modalitatea de admitere in propriile facultati, respectiv pe baza de concurs sau in functie de mediile din liceu ori a rezultatelor de la bacalaureat.

Ministerul Educatiei incurajeaza prima varianta si, implicit, competitia, spune ministrul delegat Mihnea Costoiu.

"Incurajam universitatile sa introduca examene de admitere, incurajam competitia la admitere", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul delegat pentru cercetare stiintifica si invatamant superior, Mihnea Costoiu.
Ministrul a mai spus, in acelasi context, ca nu este nicio mare schimbare in metodologia de admitere in invatamantul superior.

"In baza autonomiei universitare si cu respectarea prevederilor legale in vigoare, inclusiv a recentului ordin de ministru, examenele de admitere se organizeaza pe baza metodologiilor proprii stabilite de catre fiecare institutie de invatamant superior. Adica, asa cum este firesc, fiecare universitate va avea propria metodologie de admitere. Nu Ministerul Educatiei va lucra cu viitorii studenti", a mai spus Mihnea Costoiu.

Potrivit ordinului de ministru publicat in Monitorul Oficial, la calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenta si de master pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenta si/sau notele din anii de studii, dupa caz, conform propriei metodologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.